FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

II. Jadranska liga

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Autor
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 13 Svibanj 2006
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: II. Jadranska liga
    Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 21:24
Lisac ili netko od rukovoditelja Jadranske lige je prilikom F4 u Ljubljani govorio o mogućnosti da možda već od sljedeće sezone krene II Jadranska liga. Zapravo bi to bile dvije druge lige (istok zapad). Prvak II. lige bi ulazio u I. ligu, a zadnji iz I. lige bi ispadao u II. ligu.   
Pridruži nam se na Facebooku: klikni ovdje   ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 13 Svibanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 21:28

Da, Roman Lisac. Evo toga teksta s košarke hr:

"Ali liga nije savr¹ena i treba je nadograditi, a i u buduænosti nadograðivati cijeli sistem lige. Od sezone 2009/10 ligu planiramo smanjiti na 12 klubova i možda uvesti drugu ligu kao što je nekad bila A-2 ili B-liga. Možda bude i po regijama (zapad, istok,...), to još moramo vidjeti i dogovoriti. Mi smo uvijek otvoreni za nove ideje."

Uredio/la lobelo
zadranin10 Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 10 Studeni 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat zadranin10 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 14:03
 Onda možemo i slobodno ligu prozvat Yugo ligom i ugasit svoje nacionalne lige
tommygun Vidi meni
moderator
moderator

Član od: 05 Srpanj 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat tommygun Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 16:26
po meni hrvatski kosarkaski celnici bi trebali prelomit sta zele napravit u buducnosti. postoje 3 varijante - 1.uc u jadransku ligu 100%, 2.ovako ka sad i 3.vratit hrvatsku ligu.

ja mislin da je najlosije stanje ovako ka sad. inace nisan protivnik jadranske lige jer mislin da je koliko toliko pomogla zanimljivosti hrvatske klupske kosarke... u godinama prije prvenstvo je nalikovalo na nogometno - cibona i zadar/split bi se borili za naslov i cibona bi pobjedila. ostale utakmice nisu bile bitne. a NLB liga je trenutno medju 3 najjace lige u europi sa jakim utakmicama svaki tjedan, sa zanimljivim mladim igracima, jedino nije dovoljno medijski popracena u zemljama sudionicama...

zato, ako ce se nasi kosarkaski funkcionari drzat jadranske lige, smatram da je druga jadranska liga isto tako dobra ideja. prva liga bi trebala brojat 12 klubova (srbija 4, hrvatska i slovenija 3, bosna i crna gora 1), druga bi trebala bit podjeljena na istok i zapad s tim da na zapadu budu hrvati, slovenci i bosna (zbog manjih troskova puta u odnosu na crnu goru) sa klubovima tipa sibenik, kvarner, cedevita, lasko, krka, igokea, sloboda dita... a na istoku srbi, crnogorci i makedonci (mozda bugari), sa svojim klubovima - borac, lions, mogren, rabotnicki...

eto, samo moje skromno misljenje

Mr.Sveznajuci
www.myspace.com/mentalniotpad
brut Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 17 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat brut Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 28 Lipanj 2008 u 22:57

9. srpnja je skupština SIDRA pa ćemo valjda sve znati o propozicijama za sljedeću sezonu i naravno kome će biti upućena pozivnica, kao i o II. Jadranskoj ligi.

Uredio/la brut
brut Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 17 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat brut Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 06 Kolovoz 2008 u 21:03
Na tim sastancima NLB lige u srpnju izgleda nije bilo govora o II. Jadranskoj ligi. Ako će ta liga krenuti u sezoni 2009/10 (?) valjda će na sljedećem sastanku prije sezone 2008/09 reći što je s tom drugom ligom. Ako će biti te lige da klubovi znaju na koji plasman moraju ići na svojim državnim prvenstvima da bi se plasirali u tu ligu. 
dživo Vidi meni
professional
professional

Član od: 18 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat dživo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 19 Travanj 2009 u 13:17

Nakon skoro godinu dana opet je aktualizirano formiranje Druge NLB lige. Samo što nema riječi o tome KAD, već samo USKORO. Kad je to uskoro? Naredne sezone ili sezonu iza, ili?

http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=27111 

poen Vidi meni
champion
champion

Član od: 22 Srpanj 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat poen Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 29 Studeni 2009 u 12:18
Izvorno objavio/la dživo

Nakon skoro godinu dana opet je aktualizirano formiranje Druge NLB lige. Samo što nema riječi o tome KAD, već samo USKORO. Kad je to uskoro? Naredne sezone ili sezonu iza, ili?

http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=27111 

Nema nikakvih novih informacija po pitanju priprema za tu drugu ligu?

U ovim okolnostima kad je definitvno jasno da je Jadranska liga potpuno suživjela, a da su nacionalne lige zbog toga uništene s kvalitetom koji je u katastrofalnom stanju, na razini amaterizma, 2. Jadranska liga bi bila na pravcu dizanja kvalitete košarke u zemljama koje participiraju Jadransku ligu kroz 3-5 novih klubova. Pogotovo bi to bilo bitno u situaciji kad se broj klubova u prvoj Jadranskoj ligi smanjuje. 

Uredio/la poen
mazohist Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 22 Listopad 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat mazohist Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 29 Studeni 2009 u 12:41
Ja ne kužim čemu bi ta 2. liga služila. Pa pogledajte kvalitetu prve, solidna
ima par odličnih klubova, par srednjih i loših. Maksimum kvalitete je u toj
ligi i svima je cilj da kroz svoje domaće lige uđu u nju i to je odlično, jedino
ak se ima financijske moči pa da igraju Zabok protiv Gruda ili Čačka al
mislim da je to besmisleno.
Radića za predsjednika Hrvatske
pileći klitoris Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 27 Studeni 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat pileći klitoris Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 17 Prosinac 2009 u 17:16

Izvorno objavio/la tommygun

po meni hrvatski kosarkaski celnici bi trebali prelomit sta zele napravit u buducnosti. postoje 3 varijante - 1.uc u jadransku ligu 100%, 2.ovako ka sad i 3.vratit hrvatsku ligu.

ja mislin da je najlosije stanje ovako ka sad. inace nisan protivnik jadranske lige jer mislin da je koliko toliko pomogla zanimljivosti hrvatske klupske kosarke... u godinama prije prvenstvo je nalikovalo na nogometno - cibona i zadar/split bi se borili za naslov i cibona bi pobjedila. ostale utakmice nisu bile bitne. a NLB liga je trenutno medju 3 najjace lige u europi sa jakim utakmicama svaki tjedan, sa zanimljivim mladim igracima, jedino nije dovoljno medijski popracena u zemljama sudionicama...

zato, ako ce se nasi kosarkaski funkcionari drzat jadranske lige, smatram da je druga jadranska liga isto tako dobra ideja. prva liga bi trebala brojat 12 klubova (srbija 4, hrvatska i slovenija 3, bosna i crna gora 1), druga bi trebala bit podjeljena na istok i zapad s tim da na zapadu budu hrvati, slovenci i bosna (zbog manjih troskova puta u odnosu na crnu goru) sa klubovima tipa sibenik, kvarner, cedevita, lasko, krka, igokea, sloboda dita... a na istoku srbi, crnogorci i makedonci (mozda bugari), sa svojim klubovima - borac, lions, mogren, rabotnicki...

eto, samo moje skromno misljenje

ako su bugari unutra, onda to nije yugoliga...

2.liga je odlična ideja, ALI pitanje je je li financijski ostvariva? ne bi trebalo mješati istok-zapad. ili tako ili nikako.

CIBONA DO LONDONA!
"Heja, heja Cibosi, hrabri kao vukovi,
heja, heja cibosi, vodite nas k pobjedi. "

pileći klitoris Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 27 Studeni 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat pileći klitoris Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 17 Prosinac 2009 u 17:18

Izvorno objavio/la mazohist

Ja ne kužim čemu bi ta 2. liga služila. Pa pogledajte kvalitetu prve, solidna
ima par odličnih klubova, par srednjih i loših. Maksimum kvalitete je u toj
ligi i svima je cilj da kroz svoje domaće lige uđu u nju i to je odlično, jedino
ak se ima financijske moči pa da igraju Zabok protiv Gruda ili Čačka al
mislim da je to besmisleno.

zabok-grude-čačak da...

ali ne split-radnički ili cedevita-rabotnički itd...

CIBONA DO LONDONA!
"Heja, heja Cibosi, hrabri kao vukovi,
heja, heja cibosi, vodite nas k pobjedi. "

poen Vidi meni
champion
champion

Član od: 22 Srpanj 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat poen Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 22:09
Ja ipak mislim da bi formiranje II. NLB lige bilo jako korisno za košarku na ovim prostorima.
Mi bi sigurno imali  jedno 5-6 klubova u toj ligi, odnosno za našoj zapadnoj skupini gdje
bi bili klubovi iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Ti bi klubovi sigurno bili i morali bi biti na
puno većoj organizacijskoj i stručnoj razini nego što su nam sada A1 ligaši i smanjio bi
se ovaj ogromni jaz između A1 ligaša i NLB ligaša u kvalitativnom pogledu. Sada je
između njih razlika ne jedan već gotovo dva ranga. Čim NLB ligaši dobijaju tekme protiv
A1 ligaša s razlikama preko 50 i 60 koševa, šta bi onda to bilo nego dva ranga ili stupnja
natjecanja razlike.
 Odgovori Odgovori Stranica  12>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni